Select Page

Siden åbningen af DOKK1 i lørdags har jeg været boblende begejstret. Nu har vi fået et helt fantastisk hus, som er åbent for alle og som sprudler af leg.

Først skrev jeg et nærmest opstemt indlæg midt under festlighederne, og dagen efter udfoldede jeg tanker, der måske kan være starten på en legevision for Aarhus. Den håber jeg rigtig mange vil lege med på, udfordre og kvalificere i den kommende tid (fx på netværksmødet på torsdag).

Jeg synes faktisk bare vi skal gå i gang. Lige nu. Aarhus bugner af dejlige mennesker, der vil legen og mener den fortjener en plads i byen, samfundet, livet. Lad os dele vores tanker om legens betydning, idéer til leg og gode steder at lege (eller måske steder, der kunne blive gode steder at lege, men hvor potentialet endnu ikke er indfriet).

Sommeren er over os (med velkendt ustabilitet) og vi skal ud og nyde byen, skoven og stranden. Vi skal ud og lege, og hvorfor ikke dele vores oplevelser?

Tekst, billeder, små videoklip, animation, strik, hvad som helst. Bring de udtryksformer i spil, der lige tiltaler dig eller som du kan få noget sjovt ud af. Vi kan være en hær af guerilladokumentarister, der, bevæbnet med nysgerrighed og smartphones, bringer legen frem i forgrunden, hvor den hører hjemme.

Lad os samle det hele omkring ét hashtag på tværs af de sociale medier, vi nu hver især bruger (fx Twitter, Facebook & Instagram), og så løbende samle op.

Hvad med #LegiAarhus?

På den måde kan vi både få mere fokus på legens rolle i Aarhus og dele en masse gode legemuligheder for børn og voksne.